VÝZKUM MEZIPŘEDMĚTOVÝCH VAZEB INFORMATIKY A VÝTVARNÉ VÝCHOVY NA ŠKOLÁCH V LIBERECKÉM KRAJI

Autor: Lucrezia Škaloudová Puchmajerová 

Abstrakt: V rámci grantového projektu Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TU v Liberci byly řešeny mezioborové vztahy předmětů informační a komunikační technologie a výtvarné výchovy. Do průzkumu byli zahrnuti učitelé základních škol prvního a druhého stupně a nižších stupňů gymnázií v Libereckém kraji, ale také žáci čtvrtých a pátých tříd. Projekt se zaměřil na šetření obsahu a forem výuky počítačové grafiky a multimédií a také na kooperaci učitelů těchto dvou oborů. Podařilo se realizovat průzkum celkem na 115 školách. 

Klíčová slova: informační a komunikační technologie, výtvarná výchova, mezipředmětové vazby, výzkum 

Článek ke stažení v češtině [PDF]: VÝZKUM MEZIPŘEDMĚTOVÝCH VAZEB INFORMATIKY A VÝTVARNÉ VÝCHOVY NA ŠKOLÁCH V LIBERECKÉM KRAJI

 

Abstract: Within a grant from the Faculty of Science, Humanities and Education, Technical University of Liberec, the interrelationships between ICT and Art education were investigated. Teachers from primary and lower-secondary schools in the Liberec Region as well as pupils in forms four and five were included in the study. The project focused on the investigation of learning content and forms of teaching of computer graphics and multimedia and also on the cooperation between the teachers of these two specializations. The sample counted 115 schools. 

Key words: Information and communication technology, art education, inter-subject relationships, research 

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze