Nástroje dalšího vzdělávání jako součást procesu profesionalizace akademických pracovníků

Autor: Margareta Garabiková Pártlová, Erika Nehrerová

Sekce 9: Kvalita vysokoškolského vzdělávání a celoživotního učení

Abstrakt: Příspěvek seznamuje čtenáře se studií, která zkoumá otázku profesionalizace akademických pracovníků. Výzkum, který je v příspěvku uveden, se snaží především reflektovat oblast didaktických kompetencí, ve vztahu k jejich naplňování v procesu profesionalizace akademických pracovníků. Příspěvek, na příkladu několika zemí, překládá možnosti či spíše varianty, jak lze rozvíjet profesní kompetence učitelů na VŠ, zejména pak kompetence didaktické.

Klíčová slova: vysokoškolská pedagogika, vysokoškolská didaktika, profesionalizace učitelství na VŠ, kurz vysokoškolské pedagogiky, rozvoj akademických pracovníků, profesní kompetence učitele.

Článek ke stažení v češtině [PDF]: Nástroje dalšího vzdělávání jako součást procesu profesionalizace akademických pracovníků

 

Title: Tools for Lifelong Learning as Part of Professional Development of Academic Start

Abstract: Article describes a study that examined the process of lifelong learning, academic staff of the university teaching methodology in relation to their work. It concerns the concept of lifelong learning in the context of real-situations arising in the educational environment and compares the state and possibilities of education and competence development of academic staff in education in several countries.

Keywords: lifelong learning, didactics of undergraduate level, academic staff development

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze