VYUŽITÍ MULTIMODÁLNÍ ANALYTIKY UČENÍ PRO VÝZKUM SEBEREGULOVANÉHO UČENÍ VYSOKOŠKOLSKÝCH STUDENTŮ V ONLINE VÝUKOVÝCH PROSTŘEDÍ

Autoři: Libor Juhaňák

Abstrakt: Jedním z významných témat dosavadních výzkumů v oblasti seberegulovaného učení (SRL) probíhajícího v online výukových prostředí je rozvoj metod a technik pro zkoumání a měření SRL právě ve specifickém kontextu online učení. Jedním ze slibných přístupů k výzkumu SRL v online prostředí se přitom jeví být tzv. multimodální analytika učení stavějící na kombinaci různých typů dat. Příspěvek prezentuje výsledky analýzy zaměřující se na kombinaci dotazníkových a dat o reálném chování studentů v LMS.

Klíčová slova: seberegulované učení, systémy pro řízení výuky, multimodální analytika učení

Článek ke stažení [PDF]

Title: SUPPORTING UNIVERSITY STUDENTS’ SELF-REGULATED LEARNING IN AN E-LEARNING ENVIRONMENT

Abstract: One of the main themes of existing research on self-regulated learning (SRL) in online learning environments is the development of methods and techniques for studying and measuring SRL in this specific context of online learning. A promising approach to SRL research in online environments seems to be multimodal learning analytics, which is based on a combination of different types of data. This paper presents the results of an analysis focusing on a combination of data from a questionnaire and data recording students’ behaviour in the LMS.

Keywords: self-regulated learning, learning management systems, multimodal learning analytics

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze