ANALÝZA REFLEXÍ NA VYUŽITÍ PROSTŘEDÍ HYPERSPACE V PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVĚ UČITELŮ A DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ Z PRAXE

Autoři
Lukáš Rokos, Iva Stuchlíková, Alena Hošpesová

Abstrakt
Badatelské úlohy a formativní hodnocení stále představují výzvu pro výuku přírodovědných předmětů a matematiky. Za účelem poskytnutí potřebné podpory učitelům z praxe i studentům učitelství byl realizován projekt s názvem Hyperspace pro formativní hodnocení a badatelsky orientovanou výuku v přírodo- vědných předmětech a matematice (TL02000368). Tento příspěvek se zaměřuje na implementační fázi projektu, kdy uživatelé pracovali s virtuálním prostředím, a představuje reflexe jednotlivých uživatelů.

Klíčová slova
formativní hodnocení, badatelské úlohy, výuka přírodovědných předmětů, výuka matematiky

Článek ke stažení [PDF] 

Title
ANALYSIS OF REFLECTIONS ON THE USE OF THE HYPERSPACE IN UNDERGRADUATE TEACHER TRAINING AND IN-SERVICE TECHER PROFESSIONAL DEVELOPMENT

Abstract
Inquiry tasks and formative assessment still pose a challenge for science and mathematics education. To provide the necessary support to in-service teachers and future teachers, a project called Hyperspace for Formative Assessment and Inquiry-based Education in Science and Mathematics (TL02000368) was carried out. This paper focuses on users working with a virtual environment, and pre- sents the reflections of individual users.

Keywords
formative assessment, inquiry tasks, science education, mathematics education

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze